Narrativa curta

Feliç Feroç

Feliç Feroç
El Hematocrítico, amb il·lustracions d’Alberto Vázquez.
Barcanova

La Lloba Feroç està molt preocupada: el seu fill és bo! Ajuda les velletes a travessar el carrer i prepara uns pastissos deliciosos. Horrible! Sort que el seu oncle el Llop ensenyarà al Petit Llop què és ser feroç.

Saber si ho aconseguirà o no dependrà dels lectors d’aquest divertidíssim llibre de l’autor de Agente Ricitos, El lobo con botas, ambdós publicats per Anaya, i dels dos volums del Quadernet d’escriptura creativa de Blackie Books.

A Feliç Feroç els lectors hi trobaran una història enginyosa i plena de sentit de l’humor que sap donar la volta, amb intel·ligència, al personatge del llop dolent per parlar-nos sobre la pròpia identitat, del que s’espera de nosaltres i del dret (i el deure) de ser un mateix.

 

Mortina

Mortina. Una història per morir-se de riure i Mortina 2. Un cosí molt esnob
Barbara Cantini
La Galera

Aquesta nova sèrie de l’editorial La Galera ha convençut tant a lectors com a llibreters. Té com a protagonista la Mortina, una nena, sí, però diferent de les altres: ella és una nena zombi. Viu a Vil·la Decadent amb la tia Agonia i el seu inseparable Musti, un gos que no se sap si és viu o mort.

En el primer volum, la Mortina aprofita la festa de Halloween per deixar-se veure i fer amics de la seva edat amb qui jugar i divertir-se. En el segon, haurà de treure l’entrellat a tot d’estranys successos, començant per l’arribada per sorpresa del seu cosí Dilbert, un nen molt esnob i estirat que a tot hi troba pegues, dient que ha rebut una misteriosa invitació…

Amb una amiga zombi com la Mortina tot és possible!

 

HopiHopi. El misteri de la lluna
J. L. Badal, amb il·lustracions de Zuzanna Celej.
La Galera

És impossible no estimar en Hopi i no deixar-se portar per les aventures i personatges creats per en J. L. Badal, amb les precioses il·lustracions fetes amb aquarel·les de la Zuzanna Celej. Estem convençuts que aquesta sèrie, que ja compta amb 11 volums publicats, agradarà tant a grans com a petits.

A El misteri de la lluna coneixerem l’Internat Sharlok Home i com en Ferran i la Balbina es fan amics. Amb en Hopi, un cadell molt petit que arriba màgicament a les seves vides, formaran un jove equip de detectius encara inexperts, però valents. Tots tres s’hauran d’enfrontar a l’horrible Professor Salami, al Sibiuda, i al misteri dels calçotets desapareguts…!

Àlbum il·lustrat

La caputxeta lectoraLa caputxeta lectora. Els contes poden acabar com tu vulguis!
Lucy Rowland, amb il·lustracions de Ben Mantle.
Maeva Young

De camí a la biblioteca, la Caputxeta Vermella es troba un llop astut que la convenç perquè deixi el camí. Fins aquí la història que tots coneixem. Però potser ha arribat el moment de trobar-li un final diferent… I és que canviar el final d’un conte també pot ser molt divertit!

Això és el que precisament ens proposa aquest àlbum il·lustrat que ens presenta una Caputxeta Vermella a qui li encanta llegir llibres i inventar les seves pròpies històries.

Una mostra més de fins a quin punt la lectura ens empodera i ens fa més lliures i independents, i com, a través de la ficció, som més capaços de transformar la realitat que ens envolta ja des de petits.

 

Per què plorem?Per què plorem?
Fran Pintadera, amb il·lustracions d’Ana Sender.
Akiara Books

«Per què plorem?», pregunta el Mario a la mare. I ella li parla de núvols, del mar, de pedres, de cofres i de murs. Un poètic àlbum il·lustrat que ens recorda que les llàgrimes ens reguen molt lentament i ens fan créixer, ens calmen i són un bàlsam per a les ferides. I que tots plorem: nenes i nens, petits i grans, alts i baixos…

Tots els llibres d’Akiara Books són una autèntica delícia. A través d’una proposta estètica molt cuidada i uns textos polits paraula a paraula ens permeten reflexionar sobre allò que sentim, el pas del temps, la mort, el vincle amb la natura, el bé i el mal… No perdeu de vista cap dels títols d’aquesta editorial.

 

Petita & Gran Simone de BeauvoirPetita & Gran Simone de Beauvoir
Mª Isabel Sánchez Vegara, amb il·lustracions de Christine Roussey.
Alba Editorial

Actrius, escriptores, científiques, aventureres, dissenyadores de moda, matemàtiques, artistes, intel·lectuals, defensores dels drets civils… Dones que cal conèixer i que no sempre han gaudit del reconeixement social i polític que mereixien. Ara és un bon moment per reivindicar-les i aproximar-les a les noves generacions amb una proposta adaptada a primers lectors que és una meravella.

Parlem de Marie Curie, Audrey Hepburn, Frida Kahlo, Gloria Fuertes, Coco Chanel, Amelia Earhart, Ada Lovelace… La darrera incorporació és Simone de Beauvoir, filòsofa existencialista i gran assagista, que tant es va comprometre amb els problemes socials i polítics del seu temps, especialment en el paper de la dona en la nostra societat.

Còmic

Escampar la boiraEscampar la boira
Chloé Cruchaudet
Editorial Joventut

En Juli s’acaba de traslladar i no coneix ningú. Un matí, tot passejant la seva gossa Julieta per la vora del riu, es troba la Broca i la seva colla de manetes que acaben de construir un rai. Com molts altres nens, no acaben de trobar el seu lloc al món. Per això han construït el rai, per anar ben lluny a la recerca del lloc que serà, a la fi, seu i només seu. S’atrevirà en Juli a embarcar-se amb ells i escampar la boira?

Aquest còmic de gran format ens parla, amb subtilesa, respecte i humor, de l’empatia, la recerca d’un espai propi i de com podem, també nosaltres, els adults, aprendre a mirar les coses des de perspectives diferents. Tot sense perdre de vista en cap moment les ganes d’aventura, la determinació i l’entusiasme que tant caracteritza la infantesa.

Atenció! En el llibre hi trobareu una maqueta retallable del rai d’aquesta història i les instruccions de com muntar-la.

 

Llibres de coneixements

Som aquíSom aquí. Notes per viure al planeta Terra
Oliver Jeffers
Andana Editorial

El  nostre món pot ser un lloc desconcertant, especialment quan ets petit. A mida que un nen es va fent gran el seu cap es va omplint de preguntes. Ara podrem ajudar-lo a contestar-ne algunes a través de la lectura d’aquest nou àlbum d’Oliver Jeffers, l’autor de La nena dels llibres, Fred, l’amic imaginari i El dia que les ceres de colors van dir prou, Perdut i trobat, entre d’altres.

Un llibre que és una invitació a explorar el nostre planeta d’una manera desenfada, fresca i optimista, tot descobrint com és, què el fa tant especial, amb qui el compartim i com hi vivim nosaltres.

 

Els superpoders de l'artEls superpoders de l’art. Una història desordenada
Pedro Calleja, amb il·lustracions de Brianda Fitz-James Stuart
Mosquito Books

Lord Omega i Madame Res només tenen un objectiu a la vida: destruir o esborrar l’art, la bellesa; carregar-se totes les obres d’art que puguin viatjant a tota pastilla a través del temps i de l’espai. Aquests dos males peces intentaran liquidar les obres de genis com ara Leonardo, Frida, Van Gogh o Velázquez. Seguint el fil d’aquesta història, els lectors descobriran que tots els artistes tenen un superpoder, únic i especial, que els permet lluitar contra aquest parell d’indesitjables i seguir formant part de la Història de l’Art.

Un llibre divulgatiu i molt amè que ens aproxima a la figura i obra de cada artista d’una manera original i atractiva, i el que és millor, servint-se de tot el potencial de la ficció i la narració d’històries.

 

Llibres d’activitats

Taller de reciclatgeTaller de reciclatge
Marie-Laure Pham-Bouwens i Steffie Brocoli
MTM Editores

Vuit tallers creatius per fabricar bonics objectes a partir de material reciclat, i tot explicat en tan sols tres passos! Un llibre imprescindible per a les tardes de tardor i hivern i una oportunitat per passar temps en família d’una manera divertida i creativa. Perfecte per a nens inquiets que vulguin omplir casa seva d’animals, coets, màscares… i tot el que sorgeixi de la seva imaginació.

Share This