Activitats

Interpretar imatges: el llibre àlbum més enllà del text. Conversem amb Arianna Squilloni, fundadora i editora de A buen paso

21 de juny / 18:30h

. . . . .

Una il·lustració és molt més que un treball ben fet. Una il·lustració és, abans que res, una idea que vol ser transmesa. La comunicació visual i l’art orienten la nostra mirada i ens ofereixen unes claus interpretatives sense que ens n’adonem. Per això, una bona imatge té la capacitat de conduir-nos més enllà dels límits de la lletra impresa.

És necessari aprendre a mirar? Què hi ha d’artístic i què de codi entre les pàgines il·lustrades d’un llibre? Quin diàleg podem establir entre imatge i text? A través de quins mecanismes fem arribar la paraula poètica als infants? Quines estructures de pensament podem explicar a través del llibre-àlbum?

En parlarem amb Arianna Squilloni, editora de A buen paso, tot llegint i comentant alguns dels àlbums il·lustrats publicats per l’editorial, fent especial incís en les metàfores visuals, la composició i el disseny.

Entrada lliure. Activitat especialment dirigida a educadors, mediadors culturals, bibliotecaris i qualsevol persona interessada en el gènere del llibre-àlbum.

Share This