Activitats

Presentació de El mocador del sultà, amb l’editorial Yekibud i la il·lustradora Pia Wortham

23 de març / 19h

. . . . .

«L’ofici de teixir… tallar els fils, txas, txas, enllaçar, lligar, dibuixar una flor, sostenir. La perseverança. El sultà aprèn tallant els fils, enllaçant, dibuixant un somriure, sostenint… txas, txas. L’ofici que ofereix una recompensa. La paciència, el temps, els fils. El bon cor que condueix a la saviesa

«Un sultà poderós aprèn l’ofici de teixidor a petició de Zakia, la preciosa filla del visir. El sultà confia, treballa i es deixa guiar, perquè ella és una dona sàvia i valenta. I ell l’estima amb el cor obert. I per això la recompensa que rep és immensament gran. Una recompensa per a tots dos.»

Laura Borràs

Presentarem aquest tradicional conte marroquí, amb presència de l’editorial Yekibud i l’artista Pia Wortham, impulsora del segell Spiabooks, dedicat als llibres d’artista, qui ens explicarà el procés creatiu i la tècnica que va utilitzar per fer totes les il·lustracions d’aquest bellíssim àlbum il·lustrat.

També comentarem i llegirem la història del sultà i la filla del visir, la Zakia, un conte popular que ha adquirit nous significats després del treball de Wortham, que l’ha elevat a la categoria d’objecte artístic. I és que quan tinguéssiu a les vostres mans aquesta edició de El mocador del sultà sentireu que esteu davant d’una obra d’art. 

Entrada lliure.

Share This