Cafè amb Gianni Rodari

Videoconferència

CENTENARI GIANNI RODARI

Tertúlia virtual per celebrar el geni de la fantasia i presentar El llibre dels errors

 

Amb l’escriptor Jordi Folck, les traductores Teresa Duran i Txell Freixinet i l’equip de l’editorial Joventut: Elodie Bourgeois, Luis Zendrera i Amanda Berrocal.

 

Videoconferència amb Zoom celebrada el 30 d’abril de 2020.

Enguany llibreters, editors i lectors celebrem el centenari del naixement d’aquest revolucionari de la literatura infantil: Gianni Rodari. Aprofitem la publicació de El llibre dels errors en català (amb traducció i adaptació de l’italià de Teresa Duran i Txell Freixinet; editat per Joventut) per conversar sobre l’autor, periodista i pedagog italià amb editors, escriptors i tots els amants de la seva extensa i meravellosa obra. I és que els lectors i lectores de Rodari no tenen edat i cada dia en són més.

D’aquesta manera volem retre homenatge a la seva valuosa aportació a la literatura i a l’ensenyament tot recordant quina va ser la seva militància més important al llarg de la seva vida: la defensa del poder creador i transformador de la imaginació.

Des que va començar l’any s’han publicat o reeditat nombroses obres seves, com ara Què ens cal? (Kalandraka), Les dues vegades del baró Lamberto (Kalandraka), Les aventures d’en Cebeta (Sembra Llibres), i ara, també El llibre dels errors (Joventut), un compendi d’històries i rimes ple de personatges divertits i estrafolaris i d’errades ortogràfiques i gramaticals.

Però no ens equivoquem: en Rodari estava convençut que «els errors no es troben en les paraules, sinó en les coses; hem de corregir els dictats, però sobretot cal corregir el món»Però no us espanteu: per a corregir els errors, el «mestre» Gianni feia servir una valuosa gramàtica de la fantasia, capaç de permetre a tothom, a través del somriure, l’ús total de la paraula «no perquè tothom sigui artista, sinó perquè ningú sigui esclau».

Podeu accedir a l’enregistrament de la videoconferència fent clic aquí. Necessitareu introduir aquesta contrasenya: 6G!=97C5

…….

Share This