La Panxa del Bou

Una festa dels contes populars, tradicionals i no tant, d’aquí i d’allà

2ª edició
Diumenge, 17 de novembre, de 2019
Centre Cívic La Sedeta (C/Sicília, 321)

Il·lustració de Noemí Villamuza i Marta Bercebal per al cartell de l’edició d’enguany (Grillo en casa).

 

Hi havia una vegada dues llibreries amants dels contes i la narració oral. Dues llibreries amb moltes ganes de fer barri i celebrar amb les famílies una de les tradicions literàries més estimades. Dues llibreries que reivindiquen el conte popular, d’aquí i d’arreu, com a porta d’entrada al món de la ficció, però que també proposen qüestionar-lo i, si cal, reinventar-lo.

En definitiva, i per segon any consecutiu, hem preparat una festa ben grossa. I hi esteu tots convidats!

El proper 17 de novembre podreu gaudir d’una programació que inclou des de contacontes i tallers creatius a espectacles familiars, passant per un vermut popular, una instal·lació artística participativa, un photocall amb premi i moltes més sorpreses! Tot això és el que us espera al Centre Cívic La Sedeta (C/Sicília, 321).

Per escalfar motors, podeu acostar-vos els dies 12 i 14 de novembre a la llibreria La Caníbal i a la Llibreria Sendak i assistir a un taller d’il·lustració des de la perspectiva de gènere, amb Carmen Segovia, i a una taula rodona sobre oralitat, llenguatge visual i àlbum il·lustrat.

Us esperem a la Panxa del Bou!

   

La prèvia


Un taller d’il·lustració per a adults i una taula rodona per a la reflexió i la conversa literària

Activitats especialment dirigides a persones interessades en el disseny, l’art i la il·lustració, així com educadors, mediadors culturals, bibliotecaris i persones amants de la literatura infantil i el gènere del llibre-àlbum.

——————————————–

Dimarts, 12 de novembre, a les 17.30 h

Taller d’il·lustració des de la perspectiva de gènere.

Amb Carmen Segovia, il·lustradora del cartell de la primera edició de La Panxa del Bou. A partir del seu treball editorial es posaran sobre la taula les decisions a prendre en la representació de gènere de personatges narratius. Inclou un exercici pràctic.

Places limitades. Preu: 20 €. Inscripcions a info@lacanibal.net

LLIBRERIA LA CANÍBAL. Nàpols, 314.

···············

Dijous, 14 de novembre, a les 19 h

De l’oralitat a l’àlbum il·lustrat.

Com traslladar la rondalla i el conte popular al paper a través del llenguatge visual, amb Elodie Bourgeois, editora de la centenària editorial Joventut; Noemí Villamuza, il·lustradora i Piu Martínez, especialista en disseny i àlbum il·lustrat.

LLIBRERIA SENDAK. Còrsega, 461.

···············

 

La festa


El conte popular envaeix La Sedeta!

Centre Cívic La Sedeta (C/Sicília, 321)

Diumenge, 17 de novembre, de 10 a 15 h

——————————————–

Auditori

 

10.30 h

Compte, que ve el llop! / Editorial Joventut
Contacontes amb la narradora Mercè Pelay a partir de les històries clàssiques presents a El gran llibre del llop ferotge. Atractiu i cruel, commovedor i divertit, el llop sempre ronda la imaginació dels més petits.
A partir de 5 anys.

···············

11.30 h
Un pastís molt especial / El Cep i la Nansa

Una reina, un príncep, un aniversari… I un ogre? Una història sorprenent i divertida narrada per la seva autora, Laia Massons, amb interpretació en llengua de signes catalana.
A partir de 3 anys.

···············

12.30 h
Leecuentos / Ekaré

Un viatge musical per a infants i adults a partir de contes i faules d’arreu del món, com ara El rey mocho, El Sol, la Lluna i l’Aigua o la Fábula de la ratoncita presumida, entre d’altres. A càrrec de Tato Ruiz.
A partir de 5 anys.

···············

13.30 h
Pantomima / Antoni Hervàs i Eurípides

Una versió cabaretesca de Medea, l’arquetip de la bruixa, on es pot cantar i ballar celebrant la tragèdia a partir d’un repertori musical pop.
Per a tots els públics.

···············

 

Sales polivalents

 

10 h

Taller d’iniciació a la llengua de signes / Cerecusor
El Centre Recreatiu Cultural de Persones Sordes, amb seu al barri, ens ofereix un taller on a partir d’un conte popular aprendrem una mica de llengua de signes catalana.
Per a adults.

···············

11 h
Taller de creació d’éssers fantàstics / Comanegra

Joan de Déu Prats i Maria Padilla, autors de El gran llibre de les criatures fantàstiques de Catalunya, ajudaran els nens i nenes a idear i dibuixar les seves pròpies criatures partint del nostre imaginari i folklore.
A partir de 8 anys.

···············

12 h
Taller d’iniciació a la llengua de signes / Cerecusor

El Centre Recreatiu Cultural de Persones Sordes, amb seu al barri, ens ofereix un taller on a partir d’un conte popular aprendrem una mica de llengua de signes catalana.
Per a infants.

···············

13 h
Taller de (re)escriptura dels contes populars / Blackie Books

El professor Hematocrítico serà el nostre guia per passar-nos-ho d’allò més bé reinventant la tradició a partir dels Quadernets d’escriptura divertida.
A partir de 8 anys.

···············

Places limitades. Inscripció a la porta 10 minuts abans de l’inici de cada taller.

 

Plaça

 

De 10 a 14 h

Photocall amb premi! / Editorial Gustavo Gili
A partir del llibre Taller de fotografía fantástica. Entre totes les fotografies compartides a xarxes socials amb l’etiqueta #lapanxadelbou sortejarem un lot de llibres de l’editorial.

···············

11 a 13 h
Un bosc de conte / El Culturista i Sandra Partera

Taller familiar d’escenografia creativa. Entre tots i totes, grans i petits, crearem un bosc inspirat en els contes populars a partir de diferents materials. L’activitat serà conduïda per l’artista i educadora Sandra Partera.

···············

De 10 a 14 h
La travessa de Liliana / Ing Edicions

Una oportunitat per descobrir el llenguatge de la natura i l’univers d’Apel·les Mestres: el bosc animat, els gnoms i els silfs, les dones d’aigua… Els participants de la travessa hauran d’esbrinar quins noms del llibre corresponen a plantes, animals o éssers fantàstics. 

···············

   

 

I encara més!

——————————————–

Parada de llibres. Les llibreteres de la Sendak i la Caníbal us proposarem els millors títols per a grans i petits.

Barra de bar a càrrec de Ramona, amb begudes i pica-pica variat.

Accés amb ascensor a la tercera planta del Centre Cívic. Reservat a persones amb mobilitat reduïda.

Ludoteca coresponsable per a infants de 0 a 3 anys, amb els jocs i joguines de tota la vida de Me&Mine. De fusta, artesanals i Km0, amb pintura 100% ecològica.

Aparcacotxets autogestionat.

···············

Organitzen:

Amb el suport de:

Col·laboren: