Activitats formatives

Garbancito

Amb el suport de:

ELS ESCENARIS A LA LIJ

Garbancito, ¿dónde estás?

Un cicle de 3 sessions dirigit a tots els amants de l’àlbum il·lustrat que vulguin aprendre més sobre l’arquitectura d’aquest gènere i com es construeix l’espai en la narració d’un àlbum.

 

26 de maig / 2 i 9 de juny

Les nostres ponents, la Piu Martínez i l’Anna Juan, ens diuen el següent:

Por medio de la literatura infantil o de la propia arquitectura, al lector le es posible abandonar su realidad inmediata. A través de la palabra, la memoria o los trazos de un proyecto arquitectónico, el lector puede habitar contextos diversos, arraigarse a otros tiempos y espacios y, por ende, disfrutar de otras muchas historias.

Siguiendo las palabras de María Elena Hernández Álvarez, en la arquitectura como en el álbum, los objetos, los recorridos, la relación del adentro con el afuera y viceversa, las vistas, los sonidos y los olores se animan en los espacios y forman parte esencial de la persona.

Del bosque a la cabaña, sin olvidar el castillo, la celda, la cama o el armario… Un pasaje ilustrado que nos adentrará en los escenarios más destacados de la LIJ.

El territorio, la morada o el interior de los espacios, en definitiva, una travesía a bordo del álbum ilustrado en el que hablaremos de antropología, sociología, arquitectura o diseño en la LIJ.

El cicle s’ofereix en 2 modalitats: presencial -les sessions tindran lloc a l’Espai Culturista Sendak- i també online, especialment pensat per a totes aquelles persones que no poden assistir presencialment a les trobades però estan interessades en assistir al cicle. 

Dates i horari

  • Dimecres 26 de maig a les 18.30h. 
  • Dimecres 2 de juny a les 18.30h. 
  • Dimecres 9 de juny a les 18.30h.

Lloc de realització

Espai Culturista Sendak – Carrer Grassot, 42.

Les sessions també es podran seguir de manera virtual a través de Zoom.

Preu

  • Tot el cicle: 50 €
  • Les persones inscrites rebran una bibliografia completa en finalitzar el taller i accés a les sessions enregistrades en vídeo
  • També disposaran d’un 5% de descompte en la compra de la bibliografia. 

Les nostres ponents

L’Anna Juan és Doctora en Antropologia Social i Cultural i Màster en Llibres i literatura infantil. Treballa com a docent i investigadora en el camp de la didàctica de la literatura i col·labora amb el grup de recerca GRETEL.

Actualment és responsable de la seu catalana de l’editorial Wonder Ponder i dissenya i porta a terme formacions i tallers d’educació literària per a mediadors, famílies i infants.

La Piu Martínez es defineix com a lectora i bibliòfila. Bibliotecària de formació, ha treballat de documentalista, llibretera i editora. Actualment es dedica al món de l’edició i la comunicació editorial. 

En els darrers anys ha treballat per a les editorials Sd·edicions, Libros del Zorro Rojo i l’associació ¡Álbum!. També ha col·laborat amb diverses publicacions especialitzades en disseny i narrativa visual, com ara Étapes, Gráffica o Fuera de Margen. 

Inscripció
  • Les places són limitades.
  • Cal omplir el següent formulari i formalitzar la inscripció a través de l’abonament de la totalitat del preu del cicle.
  • El pagament es pot realitzar a través de transferència bancària o bé acudint directament a la llibreria.
Share This