Històric d’activitats

El punt
Art amb pastís
La ola
Dissenya la teva ciutat
Les ciutats invisibles
En Claudi i la Llúcia contra l'Agència Fake
Nike Savvas
Hannah Hoch

TALLER D’EDUCACIÓ ARTÍSTICA

Hi havia una vegada… l’art!

Idees originals per gaudir-lo a casa

Com podem parlar a casa sobre art contemporani? Quines propostes podem oferir als nostres fills i filles perquè desenvolupin la seva creativitat o perquè puguin expressar emocions o idees a partir dels llenguatges artístics?

 

Dimarts 4 de maig a les 18.30h.

Un taller dirigit als pares i mares impartit pel grup #3ART que proposarà a les famílies tot d’activitats per fer a casa prenent com a punt de partida un bon grapat de llibres, personatges i històries que ens permetran experimentar amb tècniques, suports i materials ben diversos. 

#3ART

En Toni Vila, en Dimas Fàbregas i en Marco Fragoso són tres mestres de Primària especialitzats en Educació Artística que treballen de manera col·laborativa. Tots tres tenen molta experiència en la formació de mestres i  són col·laboradors de l’Associació de Mestres Rosa Sensat i del Departament d’Educació. 

Des de #3ART tenen ganes de seguir promovent l’Educació Artística i compartir amb les famílies idees i experiències per gaudir de l’art a casa

El taller també serà retransmès de manera virtual a través de Zoom.

TALLERS D’ARQUITECTURA AMB MONTSE SELVA

Juguem a ser arquitectes!

A partir de l’observació i l’anàlisi d’espais i objectes comuns, n’imaginarem i en crearem de nous i ho farem a través de la mirada i la personalitat de cada nen i nena.

 

Divendres 7 i 21 de maig // 17.30h

L’arquitectura i el disseny ens permeten integrar i conèixer conceptes del nostre entorn cultural i social, reinventar-los i expressar-nos a través seu. També és una manera d’aprendre i gaudir de la geometria, les matemàtiques, la sostenibilitat o l’art de manera vivencial. Per això, en aquests tallers farem realitat totes les nostres idees!

La Montse Selva, qui dinamitzarà aquests tallers, és historiadora de l’Art i dissenyadora d’interiors i aquests últims anys s’ha dedicat a crear i dissenyar tallers al voltant de l’arquitectura i el disseny adreçats a infants.

Edat recomanada: A partir de 6 anys i fins a 12 anys.

Taller "Dissenya la teva ciutat!" (places exhaurides)

Com us agradaria que fos la vostra ciutat? Us proposem un taller on sereu els encarregats de redissenyar la vostra ciutat. Debatirem, reunirem totes les idees que ens vinguin al cap i, finalment, aixecarem una ciutat entre tots!

L’urbanisme des de la mirada infantil ens aporta una revisió de la funció dels espais públics des del joc, la llibertat  i la sostenibilitat; conceptes que treballarem i experimentarem al taller.

Taller "Les ciutats invisibles"

Podeu imaginar una ciutat que té la forma d’una petxina gegant? I una que penja d’estels voladors?

Les ciutats invisibles d’Italo Calvino és un llibre que descriu meravellosament un munt de ciutats imaginades. I és això precisament el que ens proposem fer amb aquest taller: deslliurar-nos de la nostra realitat més propera i a partir d’aquests relats construir nous espais inventats. I d’això els nens i nenes són els grans experts!

CRIS BROQUETAS + MAX VENTO

En Claudi i la Llúcia contra l’Agència Fake

Presentem aquest còmic de Mamut amb els seus autors, una història d’aventures amb dosis de thriller i humor, ideal per als fans de clàssics com ara Tintín.

Dissabte 8 de maig // 12h

Dos adolescents amb caràcters ben oposats, una macrocorporació amb fosques intencions, el canvi climàtic, persecucions i corredisses a dojo, un cantant de trap, notícies fake, una família que comença a prendre forma i una trama que s’embolica per moments. Tot ben barrejat en un còctel que dóna gust de llegir! No en va, aquest va ser un dels còmics que més vam recomanar aquest Sant Jordi 😉

El proper dissabte 8 de maig rebrem la visita de Cris Broquetas i Max Vento, els autors del còmic En Claudi i la Llúcia contra l’Agència Fake (Mamut Còmics), disposats a revelarnos tots els secrets de l’obra i de l’ofici de guionista i dibuixant de còmics!

TALLERS D’ART AMB LA SANDRA PARTERA

Art, en femení i plural

Un cicle de tallers adreçats a nens i nenes que cerca apropar i descobrir diferents formes d’expressió artística de la mà de grans dones artistes.

 

Divendres 14 i 28 de maig // 17.30h

Per diferents motius, les dones sovint han estat relegades a un segon terme, i fins i tot oblidades, en els llibres d’Història de l’Art. Per això, aquest cicle té com a objectiu principal fer-les visibles i descobrir-les mentre ens expressem i experimentem amb diferents disciplines i universos artístics, sempre amb un enfocament creativament lliure, una mirada inclusiva, educativa i d’igualtat de gènere.

Edat recomanada: A partir de 6 anys i fins a 14 anys.

Taller "Visca el color!" A partir de Nike Savvas

A través de l’univers creatiu de la Nike Savvas, artista multidisciplinària australiana (1964), ens endinsarem en el món de la instal·lació escultòrica i la transformació de l’espai.

Entre tots i totes crearem una obra col·lectiva, on el color i el moviment seran els grans protagonistes. A més, descobrirem com les matemàtiques i la geometria sovint estan estretament lligades amb les arts plàstiques.

Taller "Imagina ser!" A partir de Hannah Höch

Amb l’obra de Hannah Höch, artista plàstica i fotògrafa alemanya (1889-1978), farem una breu passejada pel Dadaisme, moviment cultural i artístic dominat per homes, i veurem com ella en va ser un exponent molt important.

Experimentarem amb la tècnica del fotomuntatge i ens aproparem a l’art de l’absurd tot creant una nova realitat imaginària. Imagina ser… el que tu vulguis, com vulguis i on vulguis! 

Per aquesta activitat es recomana enviar prèviament una o dues fotografies de primer/mig pla i cos sencer, en color, de la nena o el nen que participa en l’activitat. Les podeu enviar a info@llibreriasendak.cat.

Share This